Doç. Dr.

Sosyal Hesaplar

Hakkında

ÖZGEÇMİŞ

Samsun’da doğdu. İlk-orta öğrenimini Samsun’un Terme ilçesinin Sakarlı Kasabasında, lise öğrenimini ise Samsun Merkez’de tamamladı. 2004 yılında Ondokuzmayıs Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölümünden ‘Ziraat Mühendisi’ olarak mezun oldu. Aynı bölümde 2007 yılında yüksek lisans, 2018 yılında ise ‘Doktora’ öğrenimini tamamladı. 2006 yılında Giresun Fındık Araştırma Enstitüsü’ne ‘Araştırmacı’ olarak atandı. Enstitüde ağırlıklı olarak fındık olmak üzere, karayemiş ve Trabzon hurması türlerinde ıslah ve genetik konularında çalışmalarda bulundu. Enstitüde çok sayıda araştırma projesinde proje lideri ve yardımcı araştırmacı olarak görev aldı ve sonuçlandırdı. Ulusal ve uluslararası hakemli dergiler ile kongre ve sempozyumların bildiri kitaplarında yayınlanmış birçok makale ve bildirisi olan araştırmacı, Türkiye’nin en büyük akademik platformu olarak kabul edilen TAGEM Proje Değerlendirme Toplantılarına 2006 yılından bu tarafa aralıksız katıldı. Fındık sektörü için önemli olan konularda üretici, teknik personel ve özel sektör kuruluşlarına yönelik olarak birçok eğitime ‘Eğitmen’ olarak katıldı. Türkiye’nin ıslah edilmiş ilk fındık çeşitleri olan ‘Okay 28’ ‘Giresun Melezi’ ve ‘Allahverdi’ fındık çeşitlerinin tescil başvurusu ve tescil denemelerini yürüttü. Ülkemizin en önemli üretici birliklerinden olan FİSKOBİRLİK tarafından Tombul, Kalınkara ve Sivri fındık çeşitlerinin Türkiye ve AB ülkelerinde ‘Coğrafi İşaret Tescili’ alması ile ilgili olarak teknik düzeyde önemli katkılar sundu ve coğrafi işaretli ürünlerin denetim komisyonunda üye ve başkan yardımcısı olarak görev aldı. 2019 yılı Ekim ayında Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölümüne Öğretim Üyesi olarak atandı. Ulusal Bahçe Bitkileri Derneği (2015’den beri), Uluslararası Bahçe Bitkileri Derneği (ISHS) (2016’dan beri) ve TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası (2008-2019) gibi mesleki oda ve derneklere üyeliği bulunan araştırmacı, 2010 yılında Askerlik Hizmetini Sivas İl Jandarma Komutanlığında ‘333. Kısa Dönem Er’ olarak yapmıştır. Evli ve bir çocuk babasıdır.

07/08/2022

Doç. Dr. Hüseyin İrfan BALIK

Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi

Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölümü